Projekt ECVET AGENT prepoznaje poduzetništvo kao potencijal za održivo zapošljavanje Roma diljem Europe. Razvojem novih i praktičnih VET(Vocation educaton and training, tzv. Strukovno obrazovanje i praksa) edukacijskih planova i programa iz područja poljoprivrede, a koji uključuju postojeće vještine i prednosti ove ciljne skupine, će se stvoriti mogućnosti za poticanje mikro poduzetničkih poduhvata.


ECVET AGENT
je zanimljiv projekt u čijem je središtu ekonomska integracija Roma i doprinos sektoru Europskog strukovnog obrazovanja.


Sva sredstva i materijali za edukaciju koji će biti razvijeni u sklopu ovog projekta bit će sukladni potrebama romske zajednice, testiran u šest europskih zemalja i besplatno dostupni za korištenje putem web stranice projekta.


Cilj projekta ECVET AGENT je razviti program strukovnog obrazovanja i prakse (VET) koji će uključivati znanja iz područja poljoprivrede te znanja iz područja poduzetništva prilagođen za Rome i dugotrajno nezaposlene osobe kao podrška njihovom osamostaljenju kroz mikro poduzetništvo.

Nike air jordan Sneakers | Nike

 


This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. Project-ID:
2014-1-AT01-KA202-000978